Ketelwagen-upgrade

ketelwagen22In mijn top tien van ergernissen staan hoog genoteerd de gele, wit-met-rode-streep en groene ketelwagentjes van sjel, ezzo en beepee met hun om aandacht trekkende kleuren die op menig modelbaantje rondrijden. Die zie je in ’t echt dus nooit. Ketelwagens zijn veelal grijs. Lichtgrijs, muisgrijs, donkergrijs, heel donkergrijs, grijs met roest, grijs met vieze vlekken of grijs met in het midden zwarte vlakken. Maar meestal grijs dus.

Die gele krengen die al een tijdje in m’n collectie N-spoor wagons zaten kon ik daarom niet meer aanzien en dus werden deze Fleischmann ketelwagens volledig gestript en van een nieuw kleurtje voorzien. IK heb voor grijs gekozen  🙂

Op het internet zijn vele (vooral Duitse) kleinserie-producenten te vinden die zich hebben toegelegd op schaal 1:160. Zo ook  FKS modellbau die een ombouwsetje maakt speciaal voor deze Fleischmann ketelwagens. Hiermee kunnen de nogal plompe laddertjes, looprooster en het rembordes vervangen worden door uiterst fijn etswerk. Hier wat beeldmateriaal:

ketelwagen18

Dit is de ‘hele’ ombouwset. Is hier al zwart gespoten trouwens, het setje wordt ongeschilderd geleverd. Heel dun gespoten overigens om het fijne traliewerk niet dicht te plamuren met teveel verf.

 

ketelwagen20

De oude ladders en rembordes worden gesloopt

 

ketelwagen08

En nog even een voor en na foto om te laten zien wat een verschil dit is.

 

ketelwagen1

Het eindresultaat, hier op andere wagons. Hier en daar zit nog wel wat overtollig secondelijm-resten, de foto’s zijn weer niets verhullend, daar maken we dan nog wel wat roestplekken van ofzo. Ook het spat/spuitwerk is hier toch wat te grof naar m’n zin eigenlijk.

 

Mooi toch? Nadeel: al je andere wagons die nog rondrijden met zo’n grof plastic rembordes worden hierdoor nog lelijker…

Dit bericht werd al eerder gepubliceerd op het beneluxspoor forum

1 reactie

  1. Ruurd

    Goed idee, die wagens komen bij mij al niet veel meer uit de doos. Maar nu kunnen ze een nieuw leven tegemoet zien. Bedankt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 ModelbouwWerk

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑