Auhagen had deze ‘Förderbänden’ in N-spoor al in februari aangekondigd tijdens de bekende Spielwarenmesse in Neurenberg en nu zag ik het setje (eindelijk) hangen in de winkel. Zo’n transportband hóórt natuurlijk bij uitstek op een jaren ’60 goederenstation. Misschien zijn twee van zulke installaties wel iets te veel op een modelbaan, maar goed. Ik kan natuurlijk nog overwegen om er een als interessante wagenlading te gebruiken. In ieder geval komt de band als geroepen op het terrein van de plaatselijke kolenboer op mijn emplacement, maar dat is nog in aanbouw…

auhagen transportbanden

Zeer fijn uitgevoerd deze transportbanden op schaal 1:160 van de firma Auhagen.


Het setje (Auhagen 44640 website auhagen) zit in een blisterverpakking en heeft niet echt veel onderdelen. Dat is fijn, zo kon ik eindelijk weer eens iets in 2 avonden klaar hebben!

Auhagen transportband N-spoor

Voor iets meer dan een tientje heb je weer een fraaie aanvulling op je modelbaan.

auhagen transportbanden, 1:160

Een uitstalling van de gietboompjes.

Het setje bevat echt zeer fijne onderdeeltjes. Wat me niet beviel was natuurlijk de plastic-achtige uitstraling, eigenlijk onvermijdelijk bij dit soort spuitgietwerk. Ook de gekozen kleur van de band snap ik niet zo goed, maar daar hebben we een verfspuit voor…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De ladingmeester is blij dat de automatisering bij het laden en lossen dan toch eindelijk z’n intrede heeft gedaan…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dat is nog wel het mooiste van deze bouwset: De transportbanden zijn in hoogte verstelbaar!

Zoals te zien heb ik voor wat afgezwakte kleuren gekozen, leek me wat realistischer. De band zelf is antraciet-zwart gespoten. Na het airbrush-werk alle onderdelen in elkaar gezet en nog heel licht verweerd met wat drybrush- roest en wat wit voor het oplichten van de details. Van één exemplaar heb ik de bijpassende opvangbak weggelaten zodat de band goed onder een zelflosser past zoals op de foto hier helemaal bovenaan. De constructie is zo gemaakt dat je ze ook nog in hoogte kunt verstellen, ik zeg eindcijfer een 9!