Het huis is als basis nu wel klaar. Tijd voor een laagje verf. Om te bepalen of er hier en daar nog wat oneffenheden, kieren en andere onregelmatigheden moeten worden weggewerkt met wat plamuur daarom het bouwwerkje even in de grondverf gezet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Daarna is het pandje met de airbrush en Tamiya-verf in de juiste kleuren gespoten. Details als vensterbanken, dakgoten, schoorsteen en dakraam breng ik daarna met een penseel op kleur.

En nu gaat het mis in dit verslag… Op onderstaand beeldmateriaal is het pandje al bijna klaar. Maar in de tussenliggende fase zijn er raamkozijnen gemaakt (van bruin geschilderd zelfklevende folie zijn strookjes gesneden en op een plaatje transparant plastic geplakt), is er een achterwand en een paar binnenmuurtjes geplaatst (tegen het ‘doorkijken’) en is het huis op een op maat gemaakt grondplaatje gemonteerd.
Helaas zijn er van deze stappen geen foto’s …

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Waarom eigenlijk een grondplaat? Doe ik normaal nooit. Maar het pand komt precies op een gedeelte waar de modelbaan in delen uit elkaar kan worden genomen. Daar krijg je dan altijd een scheidingsnaad te zien. Lelijk, maar ’t is niet anders.

woonhuis op grondplaat

Het huis komt daarom over deze ‘naad’ heen te staan. Magneetband op de ondergrond en een paar metalen ringen onderop het grondplaatje zodat het pandje goed blijft ‘plakken’ en toch makkelijk afneembaar is als alles moet worden losgekoppeld.

Verdere afwerking moet natuurlijk nog gebeuren (zoals alle andere 2 miljoen ‘werkjes’ die nog op het to-do-lijstje staan vermeld), maar goed, dit is toch wel een aardig pandje geworden.